Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

PRIMA DE ASIGURARE OBLIGATORIE DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ POATE FI DEJA CUMPĂRATĂ

Persoanele care se asigură în mod individual pot achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) până la data de 31 martie 2022

  • Astfel, fondatorii de întreprindere individuală, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alți cetățeni care nu sunt angajați și nu sunt asigurați de Guvern, cetățenii străini cu drept de ședere provizorie în Republica Moldova vor achita 2028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.
  • La rândul lor, persoanele fizice care desfășoară activitate independentă în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reducere de 60% la achitarea primei de AOAM în sumă fixă de 1622,40 lei.
  • Totodată, persoanele fizice proprietare de terenuri cu destinație agricolă, cu excepția grădinilor și loturilor pentru legumicultură beneficiază de 75% și vor achita 1014 lei.

Fiind persoană asigurată, cetățeanul Republicii Moldova beneficiază de tot spectrul serviciilor medicale prevăzute de Programul Unic Stat de medicina primară cât și spitalicească, cheltuielile fiind acoperite integral din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Articole Recente

Anunțuri și evenimente

Anunț

Dragi locuitori ai satului Ghidighici, Vă anunțăm că 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 în strada […]

Citește mai mult